Top 5 tips voor een e-commerce site

door Jurriaan Mijnster op 9 Maart 2016

Deel dit artikel
Top 5 tips voor een e-commerce site

1. Wees onvergetelijk Check

De beste en meest geoptimaliseerde sites hebben uitstekende content en bevatten relevante informatie voor de bezoeker.
Bij het zoeken naar een product of dienst, zullen de meeste gebruikers beginnen met het doen van onderzoek naar het product of de dienst. Daarom is het zeer belangrijk om in dit stadium contact met de bezoeker kan maken. Zorg voor een positieve maar vooral onvergetelijke indruk in dit stadium van het proces, als gevolg hiervan komen uw klanten graag bij u terug bij het maken van de uiteindelijke koop beslissing.

2. Verspil geen tijd Check

Een van de grootste fouten van websites is vragen om te veel informatie. Conversie word beschouwd als een verkoop, of een verzoek om informatie. Verspil daarom geen tijd door te vragen om irrelevante informatie.

3. Houd uw klanten geïnformeerd Check

Informatie is de sleutel tot een online ervaring. Wanneer bezoekers een online aankoop doen, willen ze precies weten wanneer het product op hun deurmat zal arriveren. Daarom is het verstrekken van informatie, bijvoorbeeld een geschatte leverdatum, en het op de hoogte houden van klanten tijdens en na de verkoop een aanrader. Dit zal meer bezoekers/klanten opleveren en zorgt er ook voor dat ze terugkomen.

4. Betalingsmogelijkheden Check

Hoewel dit voor de hand liggend mag klinken, geeft het verstrekken van meerdere betaalmogelijkheden de gebruiker flexibiliteit. Niet iedereen die online aankopen doet heeft een creditcard, dus overweeg het aanbieden van alternatieve betalingsmogelijkheden. Het maakt hun leven gemakkelijker en geeft de klanten wat ze willen.

5. Ken uw USP’s Check

Een van de belangrijkste punten is om uw unique selling points te leren kennen. Dit is wat u onderscheidt van de concurrentie. Denk aan de goedkoopste aanbieder in de markt, de aanbieder met de hoogste kwaliteit in de markt of met de beste service. Als een klant verschillende sites bezoekt op zoek naar een product, waarom zouden ze dan bij u kopen in plaats van een andere website?


Zoekt u ondersteuning voor de SEO van uw website/webshop/blog of wilt u een SEO training met het kantoor zodat u zelf effectief SEO kan toepassen? 

Neem dan gerust contact met ons op via 020 220 3700 of www.abcseo.nl/contact

Google Partner Analytics qualified individual