De 5 basis SEO tips

door Jurriaan Mijnster op 25 November 2015

Deel dit artikel
De 5 basis SEO tips

1. Content = nog altijd KING Check

Kwalitatief hoge content is nog steeds de manier om google te laten zien dat je gespecialiseerd bent op bepaalde onderwerpen in jouw industrie. Eén van de meest effectieve manieren om hogere bezoekers aantallen te creëren is door het aanmaken van specifieke landingspagina’s afgestemd op de zoektermen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Deze zoektermen vind je door een zoekterm analyse uit te voeren. Kunt u zelf geen zoekterm analyse uitvoeren? Geen probleem wij van ABC SEO doen dit graag en bieden ondersteuning voor het aanmaken van de perfecte pagina’s. Bel ons gerust hiervoor op!

2. Link building werkt niet meer zoals vroeger Check

Effectief link building is in de afgelopen jaren heel erg veranderd. Waar je vroeger nog hoge posities kon bereiken door heel veel links naar je website te laten verwijzen, weegt kwaliteit tegenwoordig zwaarder dan kwantiteit.  Probeer de links die naar je website verwijzen altijd te plaatsen op sites waar daadwerkelijk ook echt traffic vandaan kan komen. Dit zijn vaak websites van partnerbedrijven, resellers en de hoog kwaliteit bedrijven registers.

3. Bloggen voor betere rankings Check

Een blog toevoegen aan je website/webshop is een leuke manier om je kennis te delen en meer klanten aan te trekken. Actuele content en het plaatsen van de juiste zoektermen zorgt voor een hogere ranking in Google. Ook is het de manier om je potentiele klanten je expertise te laten zien en te zorgen dat bezoekers vaker terug komen. Doordat je de informatie behoefte van de potentiele klanten weet te vervullen zullen ze eerder geneigd zijn om contact met je op te nemen en over te gaan tot koop.

4. Social Media is een must Check

Tegenwoordig is online aankopen doen meer dan alleen een website of webshop bezoeken.  Een potentiele klant kijkt voordat er een product/service wordt afgenomen eerst nog even rond op de andere online kanalen van het bedrijf. Om de bezoekers van je website te laten converteren is het daarom belangrijk dat al je andere social media kanalen er ook goed bij staan.  Ook wordt social media gebruikt als customer support tool waar klanten hun vragen kunnen stellen die ze hebben over een product of service. Door hier slim en acuut op in te spelen kan je zo een vraag snel ombuigen tot een mogelijke sale.

5. Gebruik alle google tools Check

Een makkelijke slag om te slaan voor een betere vindbaarheid van je bedrijf is door gebruik te maken van alle google vindbaarheid tools.  Denk hierbij aan het aanmelden van je bedrijf en al je medewerkers bij google+, en het aanmelden bij google voor mijn bedrijf. Door dit te doen zal je bedrijf overzichtelijk worden weergegeven als mensen ernaar zoeken in google, maps of via google+ 

 

Zoek jij ondersteuning voor de SEO van jouw website/webshop/blog of wil jij een SEO training met het kantoor zodat je zelf effectief SEO kan toepassen?

Neem dan gerust contact met ons op via 020 220 3700 of www.abcseo.nl/contact

Google Partner Analytics qualified individual